<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
zelfmoord

kerstkaart-maken
Hobbies / Kaartenmaken

zelfmoord


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - Kerstkaart maken weblog

Eigen startpagina Topics
- Kerstkaartjes maken
- Kerstkaarten maken van ...
- Iedereen heef recht op kerstkaarten!
- Kerstkaarten historie
- Kerstkaarten wikipedia
- Kerstkaarten in den beginne
- Kerstkaarten weblog

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Kerstkaart-maken LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?

 Kerstkaarten sites
Hier vind je nog sites over kerstkaarten
- Fotokerstkaart maken
- Kerstkaarten-weblog
- Kerstkaart overzicht
- Kerstkaarten overzicht
- Kerstkaart weblog
- Je eigen wenskaart
- Kerstkaarten met je foto
- Kerstkaarten zakelijk
- Verhuiskaarten voordelig
- Ansichtkaart bestellen

 Kerstkaarten maken
Op zoek naar leuke kerstkaarten sites?
kerstkaart
kerstkaarten maken

 Kaartjes maken
Kerst kaartjes maken is het leukste wat er is!


 Kerstkaartjes maken
Maak eens een eigen kerstkaart!. Als je dit jaar van plan bent je kerstkaartjes door je kinderen te laaten knutselen hebben wij misschien wel een leuk idee. Een kerstman kaart met een watten baard. Het is heel simpel en leuk voor kinderen om te doen. Wat je nodig hebt voor deze originele kerstkaart zijn wat viltstiften, lijm en watten. Ga op internet op zoek naar een leuke kleurprint van de kerstman, en print deze uit (zorg er dan wel voor dat de print op het formaat van je kerstkaart is) Plak de print op je kerstkaart en laat je kinderen met stiften de kerstman inkleuren. Vervolgens smeer je de baard van de kerstman in met lijm en laat je je kinderen deze volplakken met watjes. Je moet alleen nog even de watjes goed aanstampen en dan kun je je kerstkaartjes beschrijven en versturen. Zo maak je op eenvoudige wijze de mooiste kerstkaartjes!.


Geplaatst door: Striktly op 27-11-2008 14:08

 Kerstkaarten maken van ...
Kerstkaarten maken kan van allerlei materialen.
Een leuke variant is kerstkaarten maken van zand.
Voor meer tips kun je kijken op kerstkaarten-weblog. Zie http://kerstkaarten-weblog.nl/index.php/kerstkaarten-maken/kerstkaarten-maken-met-zand/


Geplaatst door: Striktly op 07-08-2008 09:22

 Iedereen heef recht op kerstkaarten!
Ja, zo kan het ook...

Inwoners van Zoetermeer moeten vast vreemd hebben opgekeken toen ver na de feestdagen ineens een stapeltje kerstkaarten op de mat plofte. Een hulppostbode had de kerstkaarten en andere post in december achterover gedrukt. Een huisgenoot van de tijdelijke postbode vond het nogal vreemd dat de post zich opstapelde in het studentenhuis, waarna hij contact op nam met TNT.

De postbode was al ontslagen, omdat hij de post pas dagen later bezorgde. Die moet echter binnen 24 uur te worden bezorgd. TNT wist toen nog niet dat de post bij de jongen in de huiskamer lag.

bron: De TelegraafGeplaatst door: Striktly op 19-05-2008 10:27

 Kerstkaarten historie
"Waarom versturen we kerstkaarten? Omdat Sir Henry Cole er elk jaar met Kerstmis zo tegenop zag al zijn familieleden, vrienden en kennissen handgeschreven brieven te sturen.
Omstreeks 1840 vroeg Cole een lid van de Royal Academy, John Horsley, een kerstkaart voor hem te ontwerpen. Horsley leverde die kerstkaart af in november 1843 en Cole liet met behulp van lithografie duizend kerstkaarten drukken op stevig karton en daarna met de hand inkleuren. De kerstkaarten kostten 1 shilling per stuk, maar de wereld was nog niet klaar voor dergelijke kerstgroeten. Sommige zeer gelovige lieden vonden het van slechte smaak getuigen.

In het jaar 1840 werden de kosten van het versturen van brieven in Engeland teruggebracht tot een penny. De komst van de penny-post maakte het versturen van grote aantallen kerstkaarten financieel aantrekkelijk. En wie was er in 1838 secretaris van de commissie ter promotie van postale hervorming geworden? Niemand minder dan de 'vader van de kerstkaart' zelf... Henry Cole.
In de jaren zestig van die eeuw werd een goedkopere manier ontdekt om kleuren te drukken, waardoor het mogelijk werd kerstkaarten veel goedkoper aan te bieden. Toen kwam er in 1870 een speciaal posttarief voor kaarten: zegels van een halve penny. Nu werd men echt overspoeld met kerstkaarten, waarvan er veel heel gedetailleerd waren ontworpen. Ze werden zo populair en schonken zoveel plezier dat er onvermijdelijk protesten tegen kwamen. Een boze brief aan The Times in 1877 noemde de kerstkaarten ronduit 'een sociaal kwaad'. Ze waren echter niet meer te stoppen en vandaag de dag worden er elk jaar in december miljarden kerstkaarten verstuurd.


Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:52

 Kerstkaarten wikipedia
Er valt zoveel te vertellen over kerstkaarten, hoe u ze kunt maken en wat de historie van de kerstkaarten is. Een goed overzicht is te vinden in Wikipedia, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerstkaart

Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:51

 Kerstkaarten in den beginne
Jaarlijks worden er in ons land rond de 50 miljoen kerstkaarten verstuurd. Maar heeft u wel eens afgevraagd hoe deze eeuwenoude traditie is ontstaan?
Het uitbrengen van een kerstgroet is ouder dan gedacht. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aangeboden aan geliefden.
Het massaal verzenden van kerstkaarten stamt eigenlijk uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de nu nog altijd pakkende tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin.
In de Verenigde Staten begon de drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren zeer in trek bij het Amerikaanse publiek en het verzenden van kerstkaarten werd een feit.


Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:51

 Kerstkaarten weblog
Hallo allemaal,

Eindelijk dan mijn eerste blog!. Mijn naam is Manon en hier wil ik vooral veel vertellen over kerst en kerstkaarten. Er zijn veel mooie verhalen over kerst en interessante websites die iets met kerstkaarten te maken hebben, en daar laat ik jullie graag van meegenieten!


Geplaatst door: Striktly op 03-12-2007 15:50


Eigen startpagina